Om mig

Maria Åkerblom, kommunikatör

Med gotländska rötter

Kommunikatör och skribent

Medlem i Sveriges kommunikatörer

Maria, heter jag

Det är jag som driver den lilla, hjälpsamma kommunikationsbyrån Åkerblom Kommunikation.

Jag är en:

 • Kreativ tänkare som älskar att lösa problem
 • Introvert kommunikatör, som älskar att möta människor och ta del av berättelser
 • Fantasifull analytiker, som uppskattar detaljer och samtidigt vill få en helhetsbild
 • Förtjust i designverktyget Canva, som hjälper alla, också dig som inte är proffs, att göra bra design
 • Mamma och kattmamma
 • som planerar att ha en lång, lång relation med sin man 💕
 • gotlänning som skiftar dialekt
 • snäll en, fast sträng mot mig själv
 • kaffedrickare
 • som försöker äta mer grönsaker och agera hållbart
 • envis en som sällan ger upp
 • som både gillar ekonomi OCH kommunikation.🦄.
  Och en massa mer.

Jag har 20 års erfarenhet som kommunikatör av både strategiskt och praktiskt arbete – skriva texter, ta fram en grafisk form, göra annonser, video, arbeta i Adobes program och i designverktyget Canva, ta fram och välja bilder och liknande – på olika företag och organisationer. Med mig som kommunikatör för ditt företag får du kreativitet och ett stort engagemang för mina uppdrag.


Med passion för ord

Jag tycker extra mycket om att uttrycka mig i text. Att forma ord till kraftfulla budskap är något av det bästa jag vet. Det är också tillfredsställande att hitta rätt kanal och uttryck för rätt målgrupp och att hjälpa mina kunder att lösa problem.

Maria Åkerblom syns på tre olika bilder, framför datorn.

Din guide och lärare i Canva

Det ska gå lätt att designa marknadsföringsmaterial. Det tycker jag att det gör i designverktyget Canva. Om du lägger alldeles för mycket tid på att göra innehåll till sociala medier, presentationer och annat informationsmaterial, kontakta mig så hjälper jag dig vidare.

Magisterexamen i medie- och kommunikation.

Jag har läst medie- och kommunikationsvetenskap vid Växjö högskola, eller Linnéuniversitetet som det heter nu. Där pluggade jag ett treårigt program som ledde till en kandidatexamen och efter det mitt första jobb på Södra – Skogsägarna i Växjö. Efter några år ville jag läsa vidare och läste då magisterprogrammet vid Linköpings Universitet och blev klar med min magisterexamen därifrån år 2003. Vill du veta mer, kontakta mig här eller på LinkedIn, så bygger vi nätverk där med.

Du hittar Åkerblom Kommunikation på Instagram, för dig som följer mig där finns en landningssida med samlade länkar som hjälper dig att hitta rätt till mina tjänster. Den sidan hittar du här:

Landningssida för dig som följer mig på instagram

Några favoriter för mig just nu: