Vad gör en kommunikatör, egentligen?

Vad gör en kommunikatör

Som kommunikatör hjälper jag andra att nå fram med budskap i text, bild, färg och form. Så enkelt är grunden i yrket, fast det rymmer sig mycket bakom.

Att jobba som kommunikatör är ofta omväxlande. Yrket rymmer många olika arbetsuppgifter och kräver bred kompetens.

Strategi

Det handlar om att stötta andra i att tänka och agera strategiskt. Analys är en viktig del. Det är bra att vara lite klurig och tänka på djupet. Vilka kanaler ska ni använda, hur ska ni använda dem och har ni resurser till det? Frågor som dessa kan en kommunikatör svara på.

Bollplank

Ett bollplank är också en kommunikatörs roll. Jag har utbildat mig i att vara en coachande kommunikatör som lyssnar in, stöttar och ställer de viktiga frågorna som behövs för att komma framåt.

Genomförare

En genomförare behöver kommunikatören också vara. Hjälpa dig att planera och genomföra kommunikationsaktiviteter. Skriva texter, ta fram bilder och annat innehåll som går i linje med det vi ska uppnå.

Hållbarhet och improvisation

En kommunikatör behöver tänka långsiktigt och kortsiktigt på samma gång. Budskap, innehåll och strategier ska vara hållbara över tid och kunna anpassa sig snabbt när något förändras och behoven ser annorlunda ut.

Har du fått en bättre bild av vad en kommunikatör egentligen gör? Kommentera och fråga gärna, här eller i ett mejl.