Våga synas i sociala medier

Maria Åkerblom på Åkerblom kommunikation hjälper dig att hitta ditt unika sätt att nå ut i sociala medier.

Känns det läskigt att synas i sociala medier? Utgå från dina styrkor och förutsättningar. Hitta ditt sätt att nå fram.

Sociala medier har unika möjligheter att bygga relation, öka kännedom och ha en dialog med dina målgrupper. Du har också goda möjligheter att mäta och följa upp din kommunikation, och att testa nya affärsidéer direkt och tillsammans med din målgrupp. När du gör inlägg regelbundet bygger du relation och förtroende, bit för bit, dag för dag.

Fler svenskar än någonsin använder nätets tjänster dagligen i sin vardag. Och nästan alla internetanvändare använder sociala medier. Det visar Internetstiftelsens årliga undersökning svenskarna och internet.

Om du tvekar och inte vågar göra inlägg, fundera igenom dina mål, vad är det du vill uppnå. Vilka frågor tror du att din målgrupp har om dig och ditt företag. Vilka problem har de som just du kan hjälpa dem att lösa. Och inte minst, hur kan du göra inlägg på sätt som passar dig och din strategi.

Låt dig inspireras av andra och hitta sedan din egen stil. Prova dig fram, samtidigt som du hela tiden strävar mot dina mål och låter det bottna i dina värderingar. 💖

Du och ditt företag är unikt. Hitta ditt sätt att kommunicera på. Det som är äkta och genuint, för dig. Då kommer det att bli enklare, tydligare och roligare att jobba med din kommunikation i sociala medier.